početna| mapa sajta| štampaj| pošalji|

Kampanja "Ne okreći leđa nasilju, prijavi ga"
"Ne okreći leđa nasilju, prijavi ga" naziv je kampanje za borbu protiv nasilja u porodici iz 2011. godine koju je pokrenula Uprava za rodnu ravnopravnost pri Ministarstvu rada i socijalne politike, uz podršku Kraljevine Norveške i UNDP Srbija.
Cilj kampanje, koja je trajala tokom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama od 25. novembra do 10. decembra, bio je podizanje svesti građana o sopstvenoj odgovornosti u prijavljivanju nasilja u svojoj okolini.
"Naša građanska dužnost je da stanemo na put nasilju, ono se ne dešava tamo nekome, tamo negde i nije prolazna stvar", poruka je Tamare Petrović, koordinatorke projekta.

.

Redizajniranje i održavanje website-a www.sigurnakuca.net podržava zajednički UN projekat “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji”, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima UN Trust Fund-a za borbu protiv nasilja nad ženama.

Sadržaji website-a ne predstavljaju nužno stavove UNDP-a, UN Women-a, UNICEF-a ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.