početna| mapa sajta| štampaj| pošalji|

Vesti

 

Prevencija nasilja nad devojkama

01/12/14

"Centar za devojke" od 1. do 5. decembra organizuje radionice u niškim srednjim školama - Škola mode i lepote, Pravno-poslovna škola i škola "12. februar".

 

Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Novom Bečeju i Beogradu

28/11/14

Projekat "Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji", u sklopu akcije 16 dana aktivizma, 28. novembara podržao je jedan i učestvovao u drugom događaju.

 

Jedinstveni SOS telefon za žene žrtve nasilja

27/11/14

Organizacijama koje pomažu ženama koje su pretrpele nasilje godišnje se javi više od 10.000 njih. Mreža žena protiv nasilja zatražila je od države da podrži formiranje jedinstvenog SOS telefona za žrtve nasilja.

 

Okrugli sto: Primena sporazuma o saradnji u zaštiti žrtava nasilja

27/11/14

U okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" u Prijepolju je organizovan je okrugli sto sa opštim i specijalizovanim pružaocima usluga na lokalnom nivou.

 

Početak kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama"

26/11/14

U utorak 25. novembra, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i početka ovogodišnje kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" organizovana je ulična akcija na Trgu Republike u Beogradu, sa početkom u 14 časova.

 

Zaštitnik građana - "Partnersko nasilje ubilo 21 ženu"

25/11/14

U Srbiji je u partnerskom nasilju u prošloj godini ubijeno više od 40, a od početka ove godine 21 žena, navedeno je u saopštenju ombudsmana Saše Jankovića.

 

UN kampanja - Zaustavimo nasilje nad ženama i devojčicama

24/11/14

Kako bi obeležili međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja, kampanja Generalnog sekretarijata Ujedinjenih nacija pod nazivom ”Ujedinimo se kako bi zaustavili nasilje nad ženama” vas poziva da učinite narandžastim vaš kraj.

 

Kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" 2014.

22/11/14

16 dana aktivizma je globalna, svetska kampanja koja obuhvata obeležavanje 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv AIDS-a, 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 6. decembra, Godišnjicu Montrealskog masakra i 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava.

 

"16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" u Vojovodini

21/11/14

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine, samostalno i u saradnji sa agencijom UN Women, organizuje niz događaja u okviru ovogodišnje kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

 

Kruševac - Održana tribina Policijske uprave o nasilju prema ženama

21/11/14

U okviru projekta "Ako ste zrtva niste sami" koji sprovodi Policijska uprava Kruševac uz podršku misije OEBS-a u Srbiji, održana je tribina u Kruševcu 18.12.2014.god. na kojoj su prisustvovali predstavnici/e Policijske uprave Kruševac, Gradske uprave, pravosudnih organa, Školske uprave, Centra za socijalni rad, zdravstvene ustanove i nevladinih organizacija Romani Cikna i Peščanika, koje su partnerke na projektu.

 

U Kruševcu pokrenut projekat "Ako ste žrtva, niste sami"

19/11/14

U Kruševcu je pokrenut projekat „Ako ste žrtva, niste sami“. U realizaciji projekta učestvuju predstavnici Policijske i Gradske uprave, Centra za socijalni rad, zdravstva, pravosuđa i nevladinih organizacija.

 

Nasilje nad ženama poprimilo epidemijske razmere

18/11/14

Specijalna izvestiteljka Ujedinjenih nacija za nasilje nad ženama Rašida Mandžu ocenila je juče da je ovaj problem poprimio epidemijske razmere...

 

Svaka treća Evropljanka pretrpela nasilje

17/11/14

Od svoje 15. godine života svaka treća žena u Evropi pretrpela je fizičko ili seksualno nasilje, kaže potpredsednica EP Ulrike Lunaček...

 

Počela je izgradnja sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici

13/11/14

Fond B92 i Grad Sremska Mitrovica sa zadovoljstvom obaveštavaju javnost da je danas u prostorijama Gradske kuće obavljeno potpisivanje ugovora o izgradnji Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici.

 

Počinje izgradnja Sigurne kuće Sremskog okruga

10/11/14

Fond B92 i Grad Sremska Mitrovica najavili su da će u sredu biti potpisan ugovor o izgradnji Sigurne kuće Sremskog okruga, uoči ceremonije početka radova. Ugovor će potpisati gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

 

 

.

Redizajniranje i održavanje website-a www.sigurnakuca.net podržava zajednički UN projekat “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji”, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima UN Trust Fund-a za borbu protiv nasilja nad ženama.

Sadržaji website-a ne predstavljaju nužno stavove UNDP-a, UN Women-a, UNICEF-a ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.