početna| mapa sajta| štampaj| pošalji|

Vesti

 

Dan otvorenih vrata: Pitajte Viktimološko društvo Srbije

11/12/14

Viktimološko društvo Srbije je organizovalo 2. decembra 2014. godine u šalter sali Skupštine opštine Novi Beograd javni dogođaj pod nazivom "Dan otvorenih vrata: Pitajte Službu VDS info i podrška žrtvama sve što vas zanima u vezi sa prevencijom i borbom protiv nasilja" tokom ovogodišnje kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

 

Svaka treća žena u Subotici je žrtva nasilja

11/12/14

Tokom 2013. godine pokrenuto je 186 krivičnih postupaka zbog izvršenja krivičnog dela nasilja u porodici, a u najvećem broju slučajeva žrtve su bile osobe ženskog pola, pokazali su podaci osnovnog javnog tužilaštva koji su prezentovani danas na okruglom stolu u okviru međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja se obeležava od 25. novembra do 10. decembra, koji je održan u policijskoj upravi Subotice.

 

Model novog zakona o rodnoj ravnopravnosti

11/12/14

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da novi zakon o rodnoj ravnopravnosti treba da otkloni manjkavosti postojećeg Zakona o ravnopravnosti polova i u praksi pruži konkretniju zaštitu žena, koje spadaju u jednu od najranjivijih grupa u društvu.

 

Održan okrugli sto "Bezbednost žena - odgovornost lokalne zajednice" u Kruševcu

10/12/14

Javna diskusija "Bezbednost žena - odgovornost lokalne zajednice" održana je u petak, 8. decembra u organizaciji Udruženja žena Peščanik u kojoj je učestvovala i Romani cikna, kao deo internacionalne kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama".

 

Vranje - Regionalna konferencija Pčinjskog okruga "Zajednički odgovor nasilju nad ženama"

10/12/14

U utorak 9. decembra održana je prva Regionalna Konferencija „Zajednički odgovor nasilju nad ženama“ u zgradi gradske uprave Vranja, sa početkom u 10.30, u organizaciji Odbora za ljudska prava Vranje/ SOS telefon Vranje, uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija UNDP kao deo nacionalnog programa „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama“, pod pokroviteljstvom grada Vranja.

 

Predstavljanje mobilne aplikacije "Ban Human Trafficking"

10/12/14

Povodom 2. decembra, Međunarodnog dana ukidanja ropstva ASTRA je, u Medija centru, predstavila aplikaciju za mobilne telefone BAN Human Trafficking. Prateći tehnološki razvoj i povećan broj korisnika mobilnih telefona, ASTRA je kreirala aplikaciju u cilju interaktivnog i dinamičnog informisanja o problemu trgovine ljudima.

 

Tribina u Nišu - "Niko ne voli prazna obećanja, a ono što niko ne voli, treba promeniti"

10/12/14

Udruženje romkinja "Osvit" u Nišu, u saradnji sa Komisijom za rodnu ravnopravnost, održalo je juče tribinu pod nazivom "Niko ne voli prazna obećanja, a ono što niko ne voli, treba promeniti". Ova tribina samo je jedna od brojnih aktivnosti realizovanih povodom kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

 

Obeležavanje 10. decembra - Međunarodnog dana ljudskih prava

09/12/14

Pogledajte koje aktivnosti su ženske organizacije planirale 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava u Beogradu

 

Akcija "S.O.S. Uživo" u Beogradu

09/12/14

U okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" u Beogradu, na opštini Vračar udruženje građana "Zajedno zajedno" organizovali su 3. decembra uličnu akciju i javnu debatu “Predstavljanje servisa podrške ženama” u okviru projekta “S.O.S. UŽIVO”, koji podržava Kancelarija za ravnopravnost polova GO Vračar. Opšti cilj ovog projekta je promovisanje važnosti prevencije nasilja i zaštite žena izloženih nasilju, kao i umrežavanje lokalnih aktera koji pružaju usluge ženama.

 

Zašto kasni zakon? - Preblage kazne za nasilnike i silovatelje

08/12/14

Srbija zbog sporosti Ministarstva pravde još nema definiciju silovanja, praćenja i uznemiravanja usklađenu sa EU, niti su zaštićene žrtve i njihova prava.

 

Sombor - Tribina protiv nasilja nad ženama

08/12/14

U kampanji ''16 dana borbe protiv nasilja nad ženama'' koja se sprovodi od 25. novembra do 10. decembra, u ponedeljak 8. decembra je tim povodom održana tribina u Somboru koju su podržali ženska parlamentarna mreža Skupštine AP Vojvodine u saradnji sa pokrajinskim i lokalnim mehanizmima za rodnu ravnopravnost.

 

Zrenjanin - Javno slušanje o nasilju nad ženama

07/12/14

Savet za rodnu ravnopravnost grada Zrenjanina organizovao je javno slušanje o nasilju nad ženama, u okviru međunarodne kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

 

Stop femicidu i seksualnom nasilju! - Saopštenje Žena u crnom i Mrreže Žene protiv nasilja povodom Dana borbe protiv femicida

05/12/14

Žene u crnom i Mreža Žene protiv nasilja dana 6.12.2014. godine, na okretnici autobusa kod Doma vojske na Trgu Republike , od 11:30h do 12:30h, u crnini i ćutanju, mirovnom akcijom „Stop femicidu i seksualnom nasilju“, sećaju se ubijenih i silovanih žena u ratovima i porodično partnerskom kontekstu širom sveta.

 

Strožije mere protiv nasilnika u porodici

04/12/14

Među 27 ženskih organizacija, okupljenih u mrežu "Žene protiv nasilja" koje kontinuirano organizuju akcije u cilju sprečavanja i prevencije svih oblika nasilja, naslazi se i kikindski Centar za pdršku ženama.

 

Bački Petrovac primer dobre prakse u borbi protiv nasilja nad ženama

02/12/14

Opština Bački Petrovac je primer dobre prakse u primeni multisektorskog pristupa prevenciji, sprečavanju i zaštiti od nasilja nad ženama.

 

 

.

Redizajniranje i održavanje website-a www.sigurnakuca.net podržava zajednički UN projekat “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji”, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima UN Trust Fund-a za borbu protiv nasilja nad ženama.

Sadržaji website-a ne predstavljaju nužno stavove UNDP-a, UN Women-a, UNICEF-a ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.