početna| mapa sajta| štampaj| pošalji|

UNDP o svojim projektima u Sandžaku

Koordinatorka Ujedinjenih nacija Irena Vojačkova izjavila je prekjuče u Sjenici da su aktivnosti četiri agencije svetske organizacije posvećene saradnji svih zajednica koje žive u jugozapadnoj Srbiji.

 

Ona je na sednici Upravnog odbora projekta "Unapređenje ljudske sigurnosti" naglasila želju da se kroz projekat posvećen unapređenju položaja marginalizovanih grupa obezbede adekvatna rešenja.

"Postoji dosta problema (u jugozapadnoj Srbiji). Svakako da ih ne možemo sve rešiti, ali ćemo se potruditi", izjavila je Vojačkova. Ona je dodala i da Ujedinjene nacije žele da se kroz svoj projekat što bolje povežu sa drugim aktivnostima u Sandžaku.

 

Unapređenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji se realizuje pomoću UN-ovog investicionog Fonda za ljudsku sigurnost, sa ciljem da se otvore nova radna mesta, omogući pristup javnim i socijalnim servisima i promoviše osećaj jedinstva zajednica.

Predstavnici lokalnih samouprava su govorili o segmentima projekta koji se sprovode na njihovim terijtorijama i naglasili značaj projekta UN u poboljšanju ukupne situacije u Sandžaku.

 

Izvor: Polimlje

.

Redizajniranje i održavanje website-a www.sigurnakuca.net podržava zajednički UN projekat “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji”, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima UN Trust Fund-a za borbu protiv nasilja nad ženama.

Sadržaji website-a ne predstavljaju nužno stavove UNDP-a, UN Women-a, UNICEF-a ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.