početna| mapa sajta| štampaj| pošalji|

Novi tekst na blogu UNDP Srbija "Potrebna je cela zajednica da bi se okončalo nasilje nad ženama"

Na sajtu UNDP Srbija 5. marta 2014. objavljen je novi tekst autorke Vesne Jarić.

"Sve smo više svesni da prevencija i efikasna zaštita žena koje su preživele nasilje zahteva angažovanje čitavog društva. Komšije, prijatelji i porodica, školski sistem i medijski profesionalci su svi zajedno odgovorni za javno osuđivanje nasilja nad ženama i njegovo otkrivanje. Sa druge strane, institucije zadužene za zaštitu žrtava imaju obavezu da pokažu snagu u zaustavljanju počinioca nasilja, istovremeno pružajući podršku i osnažujući žene koje su preživele nasilje. Afrička poslovica kaže: "Potrebno je celo selo da se podigne dete". Ili, da preformulišem: " Potrebna je cela zajednica da se okonča nasilje nad ženama " .

Celokupan tekst na engleskom možete pogledati ovde.

.

Redizajniranje i održavanje website-a www.sigurnakuca.net podržava zajednički UN projekat “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji”, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima UN Trust Fund-a za borbu protiv nasilja nad ženama.

Sadržaji website-a ne predstavljaju nužno stavove UNDP-a, UN Women-a, UNICEF-a ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.