početna| mapa sajta| štampaj| pošalji|

Platforma "Gender mainstreaming tools"

Rodni tim Regionalnog UNDP centra u Bratislavi  pokrenuo je otvorenu platformu na za predstavljanje alatki u postizanju rodne ravnopravnosti.

Platforma je strukturirana u pet sekcija. Prvi deo daje koristan pregled i podsetnik zašto je rodna ravnopravnost važna u radu UNDP-a, jednako kao cilj i  kao sredstvo za razvoj. U ovom segmentu dat je takođe pregled najvažnijih međunarodnih standarda u oblasti ženskih ljudskih prava i rodne ravnopravnosti.
Sledeća četiri segmenta fokusirani su na to "kako" bi rodna ravnopravnost trebalo da se integriše u naš svakodnevni rad. Predstavljene su četiri glavne oblasti intervencije:
1. Kako se može osigurati da UNDP programi ili projekti donose pozitivne rezultate i na žene i za muškarce;
2. Koncept partnerstva - kako ojačati UNDP politiku i zalaganje za bolju promociju pitanja ravnopravnosti;
3. Rodna ravnopravnost u komunikaciji - kako uključiti žene i muškarce u našim veb stranicama, knjigama, video materijalima i kako koristiti rodno-senzitivni jezik;
4. Rodna ravnopravnost u kancelariji - kako uspostaviti prijateljsko radno okruženje koje pomaže ženama i muškarcima da uspešno kombinuju posao i porodicu (pregled raspoloživih platformi za učenje, alata za analizu projekata i sl.)


.

Redizajniranje i održavanje website-a www.sigurnakuca.net podržava zajednički UN projekat “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji”, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima UN Trust Fund-a za borbu protiv nasilja nad ženama.

Sadržaji website-a ne predstavljaju nužno stavove UNDP-a, UN Women-a, UNICEF-a ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.