početna| mapa sajta| štampaj| pošalji|

Kvalitativna analiza medijskih sadržaja o nasilju nad ženama


Publikacija „Kvalitativna analiza medijskog izveštavanja o nasilju nad ženama u Srbiji“ predstavlja prvu obuhvatnu kvalitativnu analizu diskursa tematskih članaka na ovu temu u Srbiji. Publikacija pruža kritički osvrt na članke objavljivane u periodu od 2010. do 2012. godine u štampanim medijima, ukazujući na dobre i loše primere medijskog izveštavanja o nasilju nad ženama u Srbiji. Uz to, publikacija pruža pregled i kritički osvrt na dostupna istraživanja koja su se ovom tematikom bavila u poslednjih nekoliko godina. Istraživački napor bio je usmeren na razotkrivanje mehanizama stvaranja medijske slike o društvenom problemu nasilja nad ženama. Preporuke formulisane na osnovu nalaza istraživanja ukazuju na moguće pravce delovanja za uspostavljanje standarda društveno odgovornog i etičkog medijskog izveštavanja o nasilju nad ženama.


Celokupnu analizu možete preuzeti ovde.

.

Redizajniranje i održavanje website-a www.sigurnakuca.net podržava zajednički UN projekat “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji”, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima UN Trust Fund-a za borbu protiv nasilja nad ženama.

Sadržaji website-a ne predstavljaju nužno stavove UNDP-a, UN Women-a, UNICEF-a ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.