početna| mapa sajta| štampaj| pošalji|

Javni događaji

10. decembar 2014.
Pančevo, Niš, Pirot, Vranje, Sombor, Irig, Zrenjanin, Kruševac, Ivanjica, Kragujevac, Beograd (Vračar) - Centar E8 organizuje ulične akcije, promociju i potpisivanje "Deklaracije Pravih muškaraca protiv nasilja dan ženama".

9. decembar 2014.
Vranje - U okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" organizacija "Human Rights Defenders" organizuje okrugli sto sa opštim i specijalizovanim pružaocima usluga na lokalnom nivou.

8. decembar 2014.
Kruševac - U okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" Udruženje žena "Peščanik organizuje okrugli sto sa opštim i specijalizovanim pružaocima usluga na lokalnom nivou.

5. decembar 2014.
Niš
- U okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" Romska ženska organizacija "Osvit" organizuje okrugli sto sa opštim i specijalizovanim pružaocima usluga na lokalnom nivou.

4. decembar 2014.
Beograd
- U okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" organizacija "...Iz kruga" organizuje okrugli sto sa opštim i specijalizovanim pružaocima usluga na lokalnom nivou sa fokusom na žene sa invaliditetom.

3. decembar 2014.
Beograd (Vračar)
- U okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" organizacija "Zajedno zajedno" organizuje okrugli sto sa opštim i specijalizovanim pružaocima usluga na lokalnom nivou.

1. decembar 2014.
Kikinda
- U okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" Centar za pordšku ženama organizuje okrugli sto sa opštim i specijalizovanim pružaocima usluga na lokalnom nivou.

27. novembar 2014.
Beograd (Voždovac)
- U okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" Romska ženska organizacija "Daje" organizuje okrugli sto sa opštim i specijalizovanim pružaocima usluga na lokalnom nivou.

26. novembar 2014.
Prijepolje
- U okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" organizuje se okrugli sto sa opštim i specijalizovanim pružaocima usluga na lokalnom nivou. Okrugli sto će biti uživo prenošen na lokalnoj televiziji TV Forum.

25. novembar 2014.
Beograd
- Povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama i početka kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" na Trgu republike organizuje se ulična akcija sa početkom u 14h.

25. novembar 2014.
Niš
- Povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama i početka kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" Romska ženska organizacija "Osvit" organizuje uličnu akciju u centru grada.

25. novembar 2014.
Novi Bečej
- Povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama i početka kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" organizuje se ulična akcija u centru grada.

25. novembar 2014.
Beograd
- Centar E8 organizuje dodelu nagrade za Pravog muškarca godine. Nagrada "Pravi muškarac" se dodeljuje sa idejom da dobitnici nagrade budu javne ličnosti kao modeli ponašanja i pozitivni primeri muškosti za mladiće i dečake. Muškarci, kao očevi, prijatelji, donosioci odluka, lideri, imaju značajnu ulogu u borbi protiv nasilja i svojim angažovanjem u društvu bi trebalo da postanu uzor mladim ljudima. Nagrada se dodeljuje pojedincu koji se svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, demokratije, rodne ranopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

25. novembar 2014.
Pančevo, Niš, Pirot, Vranje, Sombor, Irig, Zrenjanin, Kruševac, Ivanjica, Kragujevac, Beograd (Vračar)
- Centar E8 prvi dan kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" obeležava na ulicama gradova u Srbiji akcijama "chalk walk", u kojima mladi na prometnoj lokaciji kredama u boji ispisuju poruke i slogane, koji su fokusirani na borbu protiv nasilja nad ženama.

24. novembar 2014.
Beograd
- Mreža Žene protiv nasilja organizuje pres konferenciju u Medija centru povodom ovogodišnje kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama"

12. avgust 2014.
Vranje
- Centar E8 Vranje u saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade, organizuje tribinu o digitalnom nasilju u Omladinskom Kulturnom centru (ulica 29. novembra broj 16), sa početkom u 18h. Nakon završetka tribine, Budi muško klub Vranje i volonteri/ke Centra E8 se pridružuju sajmu nevladinih organizacija koji organizuje KZM Vranje. Sajam organizacija je od 20 do 21h na bazenu „Bazen“ u Vranju. Tribina se organizuje u okviru projekta „Prevencija rodno zasnovanog nasilja u lokalnim zajednicama – Menjaj pravila“ koji realizuje Centar E8 uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Srbiji. Projekat je deo programa „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama“ koji zajednički sprovode UNICEF, UNDP i UN Women, a realizuje se u tesnoj saradnji sa programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Škola bez nasilja.

12. avgust 2014.
Zrenjanin
- lokalni partner Centra E8 Photo Expo u saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade, organizuje tribinu o digitalnom nasilju u zatvorenom prostoru caffe-a na Peskari sa početkom u 13h. Tribina se organizuje u okviru projekta „Prevencija rodno zasnovanog nasilja u lokalnim zajednicama – Menjaj pravila“ koji realizuje Centar E8 uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Srbiji. Projekat je deo programa „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama“ koji zajednički sprovode UNICEF, UNDP i UN Women, a realizuje se u tesnoj saradnji sa programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Škola bez nasilja.

12. avgust 2014.
Pirot
- u saradnji lokalnih partnera Centra E8 Centra za razvoj preventivnih politika, KIC Pralipe i UG Vizija, organizuje se tribina o digitalnom nasilju u prostorijama Narodne biblioteke (ulica Branka Radičevića broj 10), sa početkom u 17h. Tribina se organizuje u okviru projekta „Prevencija rodno zasnovanog nasilja u lokalnim zajednicama – Menjaj pravila“ koji realizuje Centar E8 uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Srbiji. Projekat je deo programa „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama“ koji zajednički sprovode UNICEF, UNDP i UN Women, a realizuje se u tesnoj saradnji sa programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Škola bez nasilja.

12. avgust 2014.
Sombor
- Centar E8 u saradnji sa Somborskim edukativnim centrom organizuje tribinu o digitalnom nasilju u kafeu De Sol (Centrala bb) od 18.30h. Tribina se organizuje u okviru projekta „Prevencija rodno zasnovanog nasilja u lokalnim zajednicama – Menjaj pravila“ koji realizuje Centar E8 uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Srbiji. Projekat je deo programa „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama“ koji zajednički sprovode UNICEF, UNDP i UN Women, a realizuje se u tesnoj saradnji sa programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Škola bez nasilja.

12. avgust 2014.
Niš
- Centar E8, u saradnji sa Omladinskim centrom za lokalnu demokratiju, OCD Proaktiv, Grupom za decu i mlade Indigo, OŠ Sreten Mladenović Mika, Upravom za obrazovanje Niš, Budi muško Klubom Niš i Klubom za osnaživanje mladih 018, organizuje tribinu o digitalnom nasilju u velikoj sali bioskopa Kupina (Balkanska 2) u 14h. Tribina se organizuje u okviru projekta „Prevencija rodno zasnovanog nasilja u lokalnim zajednicama – Menjaj pravila“ koji realizuje Centar E8 uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Srbiji. Projekat je deo programa „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama“ koji zajednički sprovode UNICEF, UNDP i UN Women, a realizuje se u tesnoj saradnji sa programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Škola bez nasilja.

12. avgust 2014.
Pančevo
- Centar E8 u saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade organizuje tribinu o digitalnom nasilju u Domu omladine Pančevo u dvorani Apollo, sa početkom od 18.30h. Tribina se organizuje u okviru projekta „Prevencija rodno zasnovanog nasilja u lokalnim zajednicama – Menjaj pravila“ koji realizuje Centar E8 uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Srbiji. Projekat je deo programa „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama“ koji zajednički sprovode UNICEF, UNDP i UN Women, a realizuje se u tesnoj saradnji sa programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Škola bez nasilja.

12. avgust 2014.
Kruševac
- Centar E8 u saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade i Alternativnim centrom za devojke organizuje tribinu o digitalnom nasilju u velikoj sali Centra za stručno usavršavanje u Kruševcu (Balkanska 63). Tribina se organizuje u okviru projekta „Prevencija rodno zasnovanog nasilja u lokalnim zajednicama – Menjaj pravila“ koji realizuje Centar E8 uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Srbiji. Projekat je deo programa „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama“ koji zajednički sprovode UNICEF, UNDP i UN Women, a realizuje se u tesnoj saradnji sa programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Škola bez nasilja.

21. maj 2014.
Vranje
- izvođenje predstave "Muškarčine" u Domu vojske. Predstava je nastala u saradnji Centra E8 i Bitef teatra, a izvodi se uz podršku UNICEF-a, u okviru projekta "Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji".

29. april 2014.
Niš - izvođenje predstave "Muškarčine"
. Predstava je nastala u saradnji Centra E8 i Bitef teatra, a izvodi se uz podršku UNICEF-a, u okviru projekta "Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji".

25. novembar 2013.
Beograd
- Nacionalna konferencija povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

2. decembar 2013.
Novi Sad
- Konferencija "Strategija za zaštitu nasilja u porodici i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja u AP Vojvodini - koraci dalje" u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine

3. decembar 2013.
Beograd
- javno slušanje na temu "Nacionalna implementacija preporuka CEDAW komiteta UN-a i CAHVIO Konvencije Saveta Evrope" u Maloj sali Doma Narodne skupštine

.

Redizajniranje i održavanje website-a www.sigurnakuca.net podržava zajednički UN projekat “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji”, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima UN Trust Fund-a za borbu protiv nasilja nad ženama.

Sadržaji website-a ne predstavljaju nužno stavove UNDP-a, UN Women-a, UNICEF-a ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.