Po zanimanju sam konfekcioner i slobodni kreator garderobe. Ova edukacija mi je donela mnogo novih saznanja koja u svetu i svakodnevnom životu ne mogu naučiti. Iako iz zdravstvenih razloga mi je problem da budem uvek koncentrisana, trudila sam se koliko mogu da shvatim i razumem ovu edukaciju.

Danijela Kosjer
Prigrevica

Mnogo toga sam sagledala ”drugačijim očima” i sagledala sam mnogo više aspekata nego do sada - mislim na započinjanje posla. Shvatila sam da mnoga znanja i veštine koje posedujem nisu podrazumevajuće i da bi trebalo da razmišljam o načinu na koji bih mogla da ih iskoristim u pokretanju nekog biznisa. Treninzi su mi ponekad bili malo naporni, ali sam veoma zadovoljna i zahvalna što sam deo ove priče - ovog projekta.

 

Dragica Vasiljević
Stanišić

Treninzi mi pomažu da sagledam svoje mogućnosti u pokretanju novog posla u budućnosti. Može da mi donese dopunu budžeta i poboljšanje kvaliteta života. Proces mi je omogućio da znam da napravim konkretan plan za realan uspeh mog budućeg posla. Bitan momenat je taj da sam pronašla jedan mogući model za rešavanje postojećeg problema vezanog za moj status zaposlenja i smanjenje prihoda.

Katarina Mladenović
Apatin

Trenutno radim kao volonter u školi. Imam zvanje bibliotekarke. Radila sam 2 godine u seoskoj biblioteci tako da imam iskustvo rada sa decom. Kroz edukativne module projekta naučila sam mnogo toga što će mi koristiti u životu.

 

Branka Čučilović
Prigrevica

Uz pomoć ovog projekta uvidela sam mnogo više mogućnosti i prilika. I što je najvažnije iskristalisala sam, šta od onoga što sam do sada radila, jeste ono nešto čemu bih se najviše posvetila. Koja je to poslovna ideja i pravac u kom želim dalje da idem, da ga razvijam i što ima realne šanse da preraste u pravi biznis. Učešće u ovom projektu mi je na neki način dalo krila. Fantasatičan osećaj!

Jelena Krajanković
Prigrevica

Ovo je za mene bila vrlo poučna edukacija. Za mene bi pokretanje sopstvenog biznisa (pošto mi je ideja manja prozivodnja) donelo dodatni prihod pošto trenutno radim na određeno vreme za minimalac. U slučaju da ostanem bez posla, a pokrenem svoj biznis, u tom slučaju bih gledala na koji način da ga proširim kako bi mi postao primarni izvor prihoda.

Dragana Kovačević
Stanišić

Edukacija mi je pomogla da konkretnije i na praktičan način sagledam svoju biznis ideju, kao i svoje trenutne kapacitete. Ideju ću pokušati da realizujem preko udruženja, a potom ću sagledati mogućnosti za socijalno preduzeće koje bi zaposlilo više osoba iz ranjivih kategorija.

Ljiljana Gusić
Stanišić

Veoma korisno i zanimljivo iskustvo. Naučila sam mnogo o stvarima koje sam mislila da znam, ali sada ih posmatram iz sasvim drugog ugla. Shvatila sam gde se kriju mnoge zamke u privatnom biznisu, i zbog čega mnoge dobre ideje propadaju.

Dalida Macura
Stanišić