početna| mapa sajta| štampaj| pošalji|

Informiši sebe i druge

Budi u toku sa najnovijim statistikama, zakonskim regulativama i aktivnostima u borbi protiv nasilja nad ženama. Pomozi drugima oko sebe da saznaju više o ovom problemu i na taj način se preventivno zaštite. Pruži pomoć ukoliko je potrebna i omogući da stigne u pravo vreme. Ukazuj na kršenje prava gde god vidiš da je to slučaj, širi dalje svoja znanja i informacije. Upotrebljavaj sve raspoložive medije kako bi došao do znanja i znanja prenosila/o drugima.

 

Veliki broj informacija o organizacijama koje se bave nasiljem, kao i podrškom ženama koje su preživele nasilje, možete pronaći na sajtu Mreže Žene protiv nasilja. Osim toga, neke od dosadašnjih publikacija - istraživanja, radova i analiza na ovu temu, možete pronaći u kategoriji našeg sajta "Znanja o nasilju nad ženama".

.

Redizajniranje i održavanje website-a www.sigurnakuca.net podržava zajednički UN projekat “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji”, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima UN Trust Fund-a za borbu protiv nasilja nad ženama.

Sadržaji website-a ne predstavljaju nužno stavove UNDP-a, UN Women-a, UNICEF-a ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.