početna| mapa sajta| štampaj| pošalji|

Podizanje svesti o nasilju nad ženama

 

Ovaj sajt je inicijativa Fonda B92. Zamišljen je kao virtuelna sigurna kuća - mesto gde žrtve nasilja i zainteresovani mogu da pronađu najvažnije informacije u vezi nasilja u porodici. Izgrađen je uz podršku kompanije AVON.

Fond B92 i njegov osnivač medijska kuća B92 su promoteri korporativne i individualne društvene odgovornosti i filantropije. U poslednjih nekoliko godina Fond B92 je implementirao brojne akcije od kojih su javnosti najpoznatije izgradnja sigurnih kuća za žrtve porodičnog nasilja, nabavka pokretnog digitalnog mamografa za prevenciju raka dojke, nabavka transfuziološkog autobusa, obezbeđivanje hrane za narodne kuhinje u Srbiji i kosovskim enklavama, kupovina inkubatora za prevremeno rođene bebe, nabavka opreme za srpska porodilišta itd.

Fond B92 je u ovim akcijama i kampanjama promovisao svoju specifičnu ulogu medijskog posrednika između onih društvenih sektora od čije saradnje najviše zavisi rešavanje trajnih društvenih pitanja. Posredujući između državnih institucija, civilnih organizacija i društveno odgovornih kompanija, Fond B92 je time pomogao merljiv napredak u rešavanju najtežih socijalnih i zdravstvenih pitanja u Srbij kao što su borba protiv siromaštva i gladi, borba protiv porodičnog nasilja, poboljšanje nataliteta i smanjivanje smrtnosti novorođenčadi.

Više informacija o nama:

http://www.fondb92.org/

Zvanična adresa: Jevrejska 16, Beograd
Kancelarija pri B92 Bulevar Zorana Đinđića 64, Novi Beograd
Telefoni 011 301 2000; lokal 3143 (direktor) lokali 3181 i 3117 (akcije društvene odgovornosti)ViEtDeVtRiCkv

.

Redizajniranje i održavanje website-a www.sigurnakuca.net podržava zajednički UN projekat “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji”, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima UN Trust Fund-a za borbu protiv nasilja nad ženama.

Sadržaji website-a ne predstavljaju nužno stavove UNDP-a, UN Women-a, UNICEF-a ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.